Circa 300 de angajati ai ADP Sector 1 protesteaza vineri in Parcul Kiseleff din Bucuresti, nemultumiti de disponibilizarile care au fost facute prin OUG 63/2010, informeaza Mediafax. Agentia de presa precizeaza ca salariatii trebuiau sa isi ia vineri deciziile de preaviz pentru concediere.

Directorul Administratiei Domeniului Public (ADP) Sector 1, Eugen Milea, a declarat ca angajatii ADP trebuiau sa semneze deciziile de preaviz privind disponibilizarile, insa au refuzat sa faca acest lucru.

Directorul Sectiei Spatii Verzi din cadrul ADP Sector 1, Marian Dinu, a iesit ulterior din sediul institutiei pentru a discuta cu protestatarii, insa acestia au cerut sa isi dea demisia, spunandu-i ca este principalul vinovat pentru ce se intampla. Protestatarii i-au strigat ca este hot si au vrut sa il ia la bataie, moment in care Dinu s-a retras intr-un birou.

670 de angajati ai ADP Sector 1 vor fi concediati, ceea ce inseamna ca "activitata institutiei este in prezent blocata", a spus Mitea, adaugand ca din cele aproximativ 100 de posturi ramase in structura institutiei, 30 sunt blocate de persoane care se afla in concedii pre si postnatale.

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat noua organigrama in urma aplicarii OUG 63/2010.

Reprezentantii administratiei publice din Sectorul 1 au declarat recent ca in total au fost disponibilizate aproximativ 2.300 de persoane, cele mai multe reduceri de personal fiind facute la Administratia Domeniului Public, Politia Comunitara si Evidenta Populatiei.