Autoritatile ungare au anuntat ca, in perioada 20 august - 22 august, in Ungaria este interzisa circulatia automarfarelor, deoarece 20 august, Ziua nationala a Ungariei, este declarata nelucratoare, transmite Agerpres.

Potrivit comisarului sef Ioan Handra, seful IJPF Arad, in mod obisnuit in aceasta perioada a anului circulatia TIR-urilor pe teritoriul statului vecin este interzisa sambata si duminica. Cum insa data de 20 august a fost declarata zi nelucratoare de catre autoritatile ungare, deoarece in aceasta zi se sarbatoreste Ziua Nationala a Ungariei, restrictia se extinde si la ziua de vineri.

Drept urmare, conform legislatiei statului vecin, soferii automarfarelor vor avea obligatia sa stationeze in parcarile special amenajate pana la incheierea perioadei de restrictionare a circulatiei TIR-urilor pe drumurile publice.

'Tinand cont de numarul mare de automarfare care se prezinta la iesirea din tara in PTF-urile din judetul Arad, conducerea IJPF Arad va dispune masuri de suplimentare a personalului care-si desfasoara activitatea la controlul documentelor si de crestere a numarului arterelor de control al TIR-urilor, atat pe sensul de iesire din tara cat si pe cel de intrare', a declarat comisarul sef Ioan Handra.