Un agent de politie din statiunea Costinesti este cercetat disciplinar dupa ce o turista a reclamat ca acesta nu ar fi vrut sa inregistreze o plangere in care semnala furtul unui portofel cu bani si documente, transmite Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, inspectorul Radu Croitoru, o femeie a mers, miercuri seara, sa reclame la Politia Costinesti ca i se furase, din unitatea de cazare in care statea, un portofel in care avea bani si acte.

"Femeia s-a suparat pentru ca agentul de politie nu ar fi vrut sa-i inregistreze reclamatia si ar fi sfatuit-o sa mearga sa o depuna in localitatea de domiciliu, si nu la Costinesti", a afirmat Radu Croitoru, care a precizat ca, ulterior, plangerea turistei a fost inregistrata.

Sursa citata a mai declarat ca turista nu a facut o plangere la IPJ Constanta impotriva agentului de politie, dar conducerea institutiei s-a autosesizat si a declansat o cercetare prealabila in cazul agentului.

"Femeia nu a depus nicio plangere impotriva agentului, dar a reclamat fapta sa prin intermediul televiziunilor si noi ne-am autosesizat. In aceste momente agentul de politie este cercetat disciplinar si urmeaza sa vedem daca a actionat respecand prevederile din statutul politistului", a mai declarat Radu Croitoru.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta a mai declarat ca, in cazul in care va fi gasit vinovat, agentul de politie va fi sanctionat disciplinar.