Salariatii din administratia publica locala care participa la implementarea proiectelor cu finantare europeana ar putea beneficia de salarii majorate cu 75%, a afirmat, joi, la Botosani, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Potrivit Agerpres, ea si-a manifestat nemultumirea fata de gradul de absorbtie a fondurilor europene, considerand ca unul dintre factori este lipsa de interes a angajatilor din institutiile publice.

"S-a solicitat din teritoriu ca cei care se ocupa de implementarea proiectelor, angajati ai autoritatilor publice locale, sa primeasca un procent de pana la 75% din salariu, pe care il primesc si cei care se ocupa de verificarea proiectelor. Ne gandim ca ar fi mai motivant daca ar fi mai bine platiti", a explicat Elena Udrea.

Potrivit ministrului, pentru Programul Operational Regional au fost depuse proiecte in valoare totala de 11 miliarde de euro, in conditiile in care fondurile disponibile sunt de 4,3 miliarde de euro.

Sumele contractate pana acum sunt de doua miliarde de euro, insa "plata catre beneficiari nu este la fel de importanta".

"Este o problema pe care Romania o are in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene. Cu toate ca Ministerul Dezvoltarii este primul contractant al fondurilor europene, per total suntem nemultumiti. Ar trebui sa se accelereze implementarea acestor proiecte, pentru ca banii trebuie sa vina efectiv in Romania, nu pe hartie", a adaugat Elena Udrea.