Procurorii DIICOT au anihilat o retea internationala de trafic cu heroina, printre cei sase romani si turci arestati aflandu-se si Birgian Emilian Ioan, de 29 ani, din Lugoj. Acesta este nepotul Patriarhului Daniel, conform mai multor surse, citate de PRESSALERT.ro.

Birgian este si ginerele fostului primar PSD din Criciova, Ion Viorel Petrovici, care a fost suspendat din functie dupa ce a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare pentru abuz in serviciu.

Conform procuroriilor DIICOT, reteaua din care facea parte Birgian, actiona pe ruta Turcia -Romania - Germania.

"Membrii gruparii aduceau periodic din Turcia cantitati cuprinse intre 6 si 10 kg. de heroina, drogurile fiind destinate comercializarii pe teritoriul Romaniei sau Germaniei. Drogurile erau disimulate in torpedoul unui autoturism si transportate din Turcia in Romania de catre inculpatii M.N., de 24 ani si B.A., de 47 ani, ambii din Buzau, iar in Romania erau preluate de catre M.V.G., liderul din Romania al gruparii si B.E.I., de 29 ani, din Lugoj, Judetul Timis, R.I. de 56 ani, din Bucuresti si C.M., de 40 de ani, cetatean turc, cu resedinta in Romania. Pana in prezent, la propunerea procurorilor D.I.I.C.O.T., instanta de judecata a dispus arestarea preventiva a celor 6 inculpati. Valoarea de piata a cantitatii de 10 kilograme de heroina depaseste suma de 150.000 euro", se arata in comunicatul DIICOT.

Inainte sa fie arestat pentru trafic cu droguri de mare risc, nepotul Patriarhului a fost prins, de doua ori, transportand tigari de contrabanda. In 21 mai a.c., a fost oprit de politistii din Oravita care au gasit in masina sa 1000 de pachete de tigari fara timbru, iar doua zile mai tarziu a fost prins din nou. In jurul orei 4 dimineata, agentii de la postul din Dalboset au oprit masina condusa de Birgean pe DJ 571B. In urma verificarii documentelor, Birgian a plecat fara acordul politistilor. A fost urmarit iar dupa ce a parcurs aproximativ un kilometru a aruncat din masina 1039 de pachete de tigari in valoare de aproximativ 8200 lei. Cu ocazia audierii acestuia, a declarat ca tigarile le-a gasit intr-un sant. In ambele cazuri, tigarile i-au fost confiscate si a fost amendat.

Intr-un comunicat, Patriarhia Romana dezminte legatura de rudenie.

"Numitul Birgian Emilian Ioan nu este nepotul Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, iar informatia calomnioasa este o incercare de dezinformare a opiniei publice... Patriarhia Romana atentioneaza asupra faptului ca este vorba de o incercare de dezinformare cu scopul de a prejudicia imaginea Bisericii Ortodoxe Romane si a Patriarhului Romaniei", se arata in comunicatul Patriarhiei.