Ambulanta Bucuresti a fost solicitata sa dirijeze gravidele spre maternitatile Pantelimon, Filantropia, Elias, Bucur si Caritas dupa ce Spitalul Giulesti a fost inchis iar Spitalul Universitar de Urgenta, Polizu si Cantacuzino nu mai pot interna din cauza unor lucrari de reabilitare sau a supraaglomerarii, transmite Mediafax.

"Seful Sectiei de neonatologie de la Spitalul Cantacuzino, medicul Adrian Craciun, m-a rugat, marti, la ora 19.30 sa il ajut si sa nu mai trimit gravide catre respectiva unitate sanitara, intrucat au 44 de locuri si deja 75 de paciente, multe internate in subsolul cladirii. In aceste conditii, am anuntat la dispecerat ca orice nastere sa fie dirijata catre spitalele Pantelimon, Elis, Bucur si Caritas", a declarat, pentru mediafax managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov (SABIF), Alis Grasu.

Ea a adaugat ca, din pacate, si Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) a anuntat ca nu mai poate interna gravide si, de asemenea, nici Spitalul Polizu.

Potrivit subsecretarului de stat Raed Arafat, la Maternitatea Polizu sunt lucrari de reabilitare.

Pe de alta parte, medici din spital au semnalat faptul ca toata conducerea Maternitatii Polizu ar fi in concediu si de aceea nu se mai fac internari. Mai mult, angajati ai Maternitatii Polizu sustin ca in fiecare vara conducerea spitalului pleaca in vacanta si de aceea sunt reduse internarile.

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti si Ministerul Sanatatii vor verifica situatia internarilor in maternitatile din Capitala.