Peste patruzeci de localitati din judetele Arad, Hunedoara si Timis au ramas fara curent electric, in urma vijeliilor din noaptea de luni spre marti, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti dupa-amiaza, de Enel Distributie Banat, printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul conditiilor meteo deosebite, se numara izolatori sparti si conductoare rupte din cauza copacilor cazuti pe liniile electrice aeriene.

In judetul Arad, au ramas nealimentate partial sapte linii electrice de medie tensiune. In majoritatea cazurilor, vantul a rupt crengi de copaci, care au cazut peste liniile electrice.

Astfel, marti dupa-amiaza, in judet erau afectate 27 de posturi de transformare, astfel ca au ramas fara energie electrica noua localitati din zona Semlac.

In judetul Hunedoara, au ramas nealimentate total cinci linii electrice, afectand alimentarea a 22 de localitati din zonele Orastie si Simeria.

In Timis, au ramas nealimentate partial cinci linii electrice de medie tensiune, afectand zece localitati din zona Ceacova si Buzias.

"Inca de la aparitia primelor avarii, toate echipele Enel Distributie Banat din zonele afectate au fost mobilizate pentru a actiona in vederea remedierii, in cel mai scurt timp posibil, a tuturor defectiunilor", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, se estimeaza ca, in jurul orei 16.00, alimentarea cu energie electrica va putea fi reluata in toate zonele afectate.