Explozia produsa in Sectia Terapie Intensiva de la Maternitatea Giulesti ar fi fost declansata de un scurtcircuit, probabil de la o improvizatie de alimentare a aerului conditionat, respectiv de la neizolarea a doua fire, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. Conexiunea respectiva trecea prin spatele unui dulapior din lenn care, din cauza caldurii s-a incins si in final a inceput sa arda mocnit, ceea ce a declansat incendiul.

Imediat dupa explozie, mai multe zvonuri au inceput sa circule cum ca deflagratia s-ar fi produs din cauza unor defectiuni la o rezerva de oxigen. Directorul maternitatii Giulesti a declarat, luni noaptea, ca neaga varianta unei explozii provocate de o rezevra de oxigen. "Nu exista bomba de oxigen in sectia de terapie intensiva. Avem instalatie centralizata de oxigen cu un rezervor in curtea spitalului", a declarat Dr. Bogdan Marinescu.

Deflagratia a fost urmata de un incendiu, iar prima ipoteza se referea la o defectiune a unei instalatii de aer conditionat care ar fi fost reparata in urma cu cateva zile.

In urma exploziei, trei bebelusi au murit. iar alti 8 copii au fost evacuati cu arsuri medii si grave catre spitalul Grigore Alexandrescu. In total au fost evacuate 113 persoane, respectiv 53 de copii si 60 de femei.

Cinci dintre bebelusii adusi la Spitalul Grigore Alexandrescu sunt baieti, iar trei sunt fete, doar unul dintre ei avand sanse mai mari, in conditiile in care are arsuri doar pe 7% din corp, spre deosebire de ceilalti care au arsuri peste 50% din corp, au declarat surse din interiorul spitalului.