Un tigan dintr-o tabara din Montpellier declara ca ar prefera sa moara decat sa se intoarca in Romania, inaintea evacuarii preconizate, scrie Midi Libre in editia electronica de luni.

"Mai bine mor decat sa ma intorc in Romania. Pentru ca acolo nu poti primi ingrijiri, aici iau medicamente pe care acolo nu le-as gasi. As fi deja mort in Romania", povesteste un barbat in varsta de aproximativ 50 de ani, dintr-o tabara de tigani de pe malurile raului Lez.

In apropiere copiii se joaca si femeile pregatesc masa, intr-o atmosfera "aparent" calma, pentru ca politistii francezi urmeaza sa desfiinteze a doua zi dimineata taberele improvizate.

Tiganii se declara gata sa lucreze, ei ar dori sa aiba locuinte, si stiu ca legea nu le permite sa ramana pe teritoriul francez daca nu pot sa-si justifice veniturile. "Eu vreau sa lucrez! Si apoi noi facem parte din comunitatea europeana. Suntem dezamagiti de ce se intampla, dar imi voi lua bagajul si voi merge in alta parte, chiar daca nu am unde sa merg", declara un alt tigan.