Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat luni dimineata ca mentine pentru astazi actualizarea de cod galben emisa la sfarsitul saptamanii trecute. Vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza, in cea mai mare parte a tarii, iar indicele de confort termic ITU se va situa peste pragul critic de 80. ​

Atentionare meteoFoto: ANM

ANM precizeaza ca cele mai ridicate temperaturi se vor inregistra in sudul si estul Munteniei, in sudul Moldovei si al Olteniei, precum si inpartea continentala a Dobrogei, unde vor fi valori de 37...38 de grade.

In jumatatea de vest a tarii vor fi averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina, iar spre seara si in cursul noptii fenomenele vor fi in amplificare. In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor prognozate, Admistratia Nationala de Meteorologie va emite atentionari meteorologice privind fenomenele de instabilitate.

Explicatie Cod galben: Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.

Explicatie Indicele de confort termic: Este un index care coroboreaza temperatura aerului cu umiditatea relativa (marime fizica egala cu cantitatea de vapori de apa care exista intr-un amestec gazos de aer si apa) pentru a determina o temperatura aparenta - cea resimtita de corpul uman.