Traficul rutier este dificil pe DN1 Brasov - Ploiesti, duminica la pranz, astfel ca in zona localitatii prahovene Comarnic s-a format o coloana de masini de un kilometru pe sensul spre munte si de patru kilometri pe sensul spre Bucuresti, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane, citeaza Mediafax.

DN 1Foto: AGERPRES

Politistii rutieri recomanda soferilor care vin pe DN1 de la Brasov la Bucuresti, sa foloseasca rutele alernative DN1A Brasov - Cheia - Valenii de Munte - Ploiesti - Buftea - Bucuresti ori DN73 Brasov - Bran - Campulung Muscel - Pitesti - Autostrada A1 - Bucuresti. In scopul evitarii traversarii municipiului Ploiesti, pot fi utilizate centurile ocolitoare, in principal cea de est.

Cei care au ales pentru deplasare varianta clasica, pe Valea Prahovei, pot ca de la Sinaia sa circule si pe DN71 Sinaia - Fieni - Targoviste - Bucuresti, arata Infotrafic.

Turistilor care au ales traseul spre litoral, politistii le recomanda varianta DN2A Constanta - Harsova - Giurgeni - Slobozia - Urziceni - DN2 Urziceni - Bucuresti.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca va monitoriza traficul auto, pe principalele drumuri spre mare si munte, din elicopter, pentru a urmari modul in care se desfasoara circulatia si pentru a le transmite informatii utile echipajelor de la sol.