Un numar de 18 persoane suspectate ca fac parte din reteaua de camatarie depistata la Constanta au fost arestate preventiv pentru santaj, talharie, loviri sau alte violente, prejudiciul reclamat pana in prezent in urma comiterii acestor infractiuni fiind de aproximativ 1.500.000 de euro, informeaza Mediafax.

In noaptea de vineri spre sambata, Judecatoria Constanta a emis pe numele celor 18 persoane mandate de arestare pentru 29 de zile.

Din cele 18 persoane, trei - Iasar Demis, Dervis Nedret si Iuseim Erdinci - au primit mandate de arestare preventiva in lipsa pentru ca se sustrag urmaririi penale.

Cincisprezece persoane au fost duse, vineri dimineata, la audieri, la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, in urma a 14 perchezitii domiciliare intr-un cartier din municipiu.

Potrivit adjunctului sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, comisarul sef Adrian Rapotan, mai multe echipaje de politie au descins, incepand cu ora 06.00, in 14 locuinte aflate in cartierul Piata Chiliei din municipiul Constanta, in baza unor mandate de perchezitie emise de Judecatoria Constanta.

Actiunea a vizat depistarea mai multor persoane suspectate de santaj, talharie, loviri sau alte violente precum si amenintare, prejudiciul reclamat pana in prezent in urma comiterii acestor infractiuni fiind de aproximativ 1.500.000 de euro.

Persoanele respective sunt suspectate ca au imprumutat unei persoane o suma importanta de bani, iar ulterior, prin santaj, violente si amenintari, au solicitat returnarea imprumutului precum si o dobanda excesiva.

Comisarul sef Adrian Rapotan a precizat ca suspectii sunt recidivisti si au mai avut in trecut condamnari pentru comiterea unor fapte similare.