Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit, vineri, avertizarea de cod galben pentru canicula emisa in data de 11 august. Astfel, in perioada 13-16 august, vremea va fi caniculara in cursul dupa-amiezelor in cea mai mare parte a tarii, iar indicele de confort termic ITU va depasi pragul critic de 80.

Atentionare meteoFoto: ANM

ANM precizeaza ca, in aceasta perioada, temperaturile maxime vor depasi pe arii relativ extinse 35 de grade, indeosebi in regiunile sudice si estice.

Vineri dupa-amiaza, cele mai ridicate temperaturi se vor inregistra in sudul si estul Munteniei, inclusiv Municipiul Bucuresti, partea continentala a Dobrogei si sudul Moldovei, unde vor fi valori de 38...39 de grade.

Fenomene asociate instabilitatii atmosferice (averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina) se vor manifesta pe arii restranse, mai ales in zonele de munte si in vestul tarii.

Explicatie Cod galben: Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.