Circulatia rutiera pe Bulevardul Dinicu Golescu din Capitala, intre strada Fluviului si Soseaua Orhideelor, in zona Garii Basarab, va fi inchisa timp de doua luni incepand de sambata, din cauza unor lucrari la Pasajul Basarab, a anuntat Primaria Capitalei, citata de Mediafax.

Pe perioada restrictiilor de trafic de pe Bulevardul Dinicu Golescu soferii pot circula prin strada Fluviului - Calea Plevnei - drumul de acces spre IDM - Gara Basarab, a precizat Primaria Capitalei intr-un comunicat de presa.

Pasajul rutier denivelat superior Basarab va realiza legatura rutiera si de tramvai intre Bulevardul Nicolae Titulescu - Soseaua Orhideelor - Podul Grozavesti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulatia tramvaielor) si, respectiv, Soseaua Grozavesti, intregind astfel inelul principal de circulatie al Bucurestiului in partea de nord-vest.

Proiectul cuprinde doua traversari majore de obstacole - raul Dambovita, peste podul existent si calea ferata, in zona Garii de Nord.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, in 15 iulie, la prezentarea bilantului pentru doi ani de la preluarea mandatului, ca Pasajul Basarab este finalizat in proportie de 80 la suta. Oprescu preciza ca lucrarile ar putea fi finalizate in aproximativ opt-noua luni.

Circulatia pe mai multe portiuni de drum din zona Pasajului Basarab este inchisa temporar pentru realizarea lucrarilor la acest obiectiv.