Cateva zeci de oameni au protestat joi dimineata in fata sediului filialei Credit Europe Bank din Brasov de unde au disparut peste 1 milion lei, transmit televiziunile de stiri. Oamanii au declarat ca se tem sa nu ramana si ei fara bani din conturi. Pana in acest moment, 16 persoane au reclamat ca li s-au furat bani din conturi. Banca a anuntat ca a inceput sa restituie banii clientilor si ca va inapoia toate sumele furate.

Iata comunicatul bancii:

"Comunicam tuturor clientilor Sucursalei Credit Europe Bank Brasov, din Bd. M. Kogalniceanu Nr 19, care au constatat efecturea unor tranzactii neautorizate pe conturile lor, ca banca va restitui acestora toate sumele de bani pentru care sunt identificate documente justificative.

Deoarece tipologia operatiunilor este diferita, banca a demarat o cercetare interna si pe masura ce tranzactiile efectuate fara acordul clientilor sunt confirmate cu documente, se vor restitui fara intarziere sumele de bani datorate.

In acest sens precizam ca au fost facute primele restituiri de bani si in cursul zilei de astazi vom continua platile catre clientii ale caror sesizari au fost verificate.

Mentionam ca banca isi asuma responsabilitatea restituirii sumelor revendicate si dispune de lichiditatile necesare onorarii acestor plati".

Miercuri, mai multe persoane care aveau depozite la o sucursala Credit Europe Bank din Brasov au reclamat ca le-au fost golite conturile, in care se aflau sume mari de bani.

IPJ Brasov a declarat ca Politia a fost sesizata in 5 august de catre reprezentantii sucursalei bancare cu privire la faptul ca s-au retras in mod ilegal sume de bani din conturile unor clienti.

Pana in prezent, politistii au cinci suspecti in acest caz: o persoana din conducerea sucursalei, trei operatori ghiseu si un casier, care sunt cercetati in stare de libertate, pentru fals informatic si frauda informatica.

Credit Europe Bank a anuntat miercuri ca a declansat o ancheta interna pe 30 iulie, in urma unor plangeri, iar pe data de 5 august a sesizat Parchetul.

Protectia Consumatorilor Brasov a aplicat bancii o sanctiune de 50.000 si a dispus ca in timp de 15 zile sa restituie clientilor banii.

De asemenea, banca va mai fi amendata cu cate 50.000 pentru fiecare sesizare facuta de catre clienti in legatura cu disparitia banilor din conturi.