Populatia, institutiile publice si cele private din judetul Botosani vor ramane, joi si vineri, fara apa, din cauza unor lucrari de intretinere a echipamentelor de la barajul Bucecea, informeaza Agerpres.

Potrivit directorului societatii comerciale Apa Grup, Marcel Georgescu, sistarea apei va afecta aproximativ 45.000 de abonati din 16 localitati ale judetului Botosani, printre care si municipiile Botosani si Dorohoi.

"Oprirea apei a fost solicitata de Administratia Nationala 'Apele Romane', Directia Apelor Siret, care intentioneaza, pe 12 august, sa goleasca acumularea de la Bucecea, sa verifice si sa repare echipamentele de la baraj. Pana la reumplerea rezervoarelor si repunerea in functiune a sistemului de alimentare, cele 16 localitati vor ramane fara apa la robinete", a afirmat Georgescu, care a solicitat populatiei si agentilor economici sa isi constituie rezerve de apa pentru doua zile.

La randul sau, societatea comerciala Termica anunta ca va sista, joi si vineri, furnizarea apei calde menajere in municipiul Botosani, pe fondul intreruperii apei.

Sistarea apei reci si a celei calde are loc in contextul in care meteorologii au transmis o avertizare de tip cod galben de canicula, potrivit careia temperaturile exterioare vor atinge 35 de grade Celsius.