Lia Vasilescu

Lia Vasilescu

Foto: Rompres

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu sustine ca initiativa legislativa prin care propune infiintarea unei structuri astfel incat administratorii de site-uri sa interzica folosirea obscenitatilor pe forumuri este sprijinita de "foarte multi parlamentari", legea putand intra in vigoare la sfarsitul anului. Vasilescu a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca prin initiativa sa legislativa nu doreste "introducerea cenzurii", proiectul urmand sa fie axat pe legislatia internationala in vigoare.

"In niciun caz nu dorim sa introducem cenzura. Pur si simplu vom aplica si legislatia internationala, iar la ora actuala se traduce legislatia internationala in domeniu. Cine vrea sa intre pe site-uri sa critice este liber s-o faca, numai ca nu va mai putea sa injure", a declarat senatorul PSD.

Vasilescu a precizat ca initiativa legislativa va fi supusa dezbaterii publice incepand de luna viitoare.

"Toate prerogativele vor fi preluate de administratorii de site-uri, in primul rand, dupa care vor intra providerii de internet. Nu vrem sa ajungem la CNA, sa fie un compartiment special pentru treaba asta. Oricum, va fi un proiect de lege care va fi bagat in dezbatere publica pentru toti cei interesati in luna septembrie", a mai spus Lia Olguta Vasilescu.

Parlamentarul doljean a precizat ca proiectul de lege nu este initiat pentru a-i proteja pe politicieni de limbajul "obscen" de pe forumuri, ci pentru a-i proteja pe copiii care navigheaza pe internet.

"Poate ca pentru noi, politicienii, nu este un capat de tara, pentru ca ne-am asumat sa se vorbeasca oricum despre noi. Nu trebuie sa fie nimeni ingrijorat pentru o asemenea lege, pentru ca se poate vorbi in continuare rau despre Olguta Vasilescu, dar vor trebui sa-si cenzureze obscenitatile. Aceasta initiativa nu este pentru a ne proteja pe noi, politicienii, ci pe copiii nostri", a afirmat senatorul PSD.

Intrebata cand ar putea intra in vigoare o asemenea initiativa legislativa, senatorul Lia Olguta Vasilescu a raspuns: "Poate sa intre in vigoare si la sfarsitul anului, si la inceputul anului viitor. Depinde cat de repede vom misca Parlamentul".

Ea a sustinut ca intre cei care sprijina initiativa sa legislativa se afla presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Ansastase, si deputatul PNL Alina Gorghiu, precum si jurnalisti.

Olguta Vasilescu a informat marti, pentru Realitatea.net, despre intentia sa de a initia o lege prin care sa fie infiintata o structura care sa monitorizeze continutul de pe internet si care sa impuna moderarea injuraturilor, amenintarilor si obscenitatilor care apar adesea, spre exemplu, pe forumurile agentiilor de stiri sau pe site-urile de presa. Senatoarea social-democrata a propus initial varianta ca CNA sa se ocupe de asta, insa deputatul Varujan Pambuccian - cooptat printre initiatori - a respins ideea.