Guvernul ar putea transfera, miercuri, aproape 2.000 de apartamente construite prin programul Agentiei Nationale pentru Locuinte in proprietatea privata a statului, pentru a putea fi vandute catre chiriasi, informeaza Agerpres.

Potrivit agendei probabile de lucru a Executivului Cabinetul ar putea lua in discutie un proiect de hotarare de guvern "pentru stabilirea regimului juridic al unor locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, construite prin programe de investitii la nivel national si aflate in administrarea consiliilor locale, precum si a masurilor necesare in vederea aplicarii prevederilor Legii nr.152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, referitoare la administrarea si vanzarea acestora".

Potrivit proiectului initiat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, sumele obtinute din vanzarea locuintelor ANL catre chiriasi vor fi folosite pentru finantarea construirii de noi locuinte pentru tineri, destinate inchirierii.

Locuintele la care se refera proiectul prezent sunt in judetele Galati, Bacau, Buzau, Calarasi, Dambovita, Valcea, Suceava, Bihor. Cele mai multe sunt situate in Galati, aproape 700.