Presedintele Traian Basescu a avut, marti, la Doljesti, o discutie in contradictoriu cu unul dintre reprezentantii mass-media locale cu privire la afirmatia sa, dintr-o emisiune televizata, potrivit careia Romania ar fi "o tara de mana a doua".

Rugat sa comenteze afirmatia pe care a facut-o la TVR, seful statului l-a intrebat pe jurnalistul care i-a adresat intrebarea: "Dumneavoastra cum va simtiti ca roman, in general, in tara dumneavoastra, va simtiti bine?", relateaza Agerpres.

"Relativ", a raspuns ziaristul.

"Eu ma simt bine in tara mea. Cand toti o sa fim indragostiti de tara noastra, vom fi o tara care are sanse de progres. Cat timp o sa ne injuram tara in fiecare zi o sa avem o problema", a afirmat Traian Basescu.

Presedintele a avertizat, saptamana trecuta, la TVR1 ca Romania va trebui sa faca imprumuturi in continuare pentru acoperirea deficitului pe Fondul de pensii, care va evolua de la 3,7 miliarde de euro pana la 4,5 miliarde de euro pana dupa 2012.

"O tara care se duce sa ceara mereu imprumuturi pentru a avea bani de pensii si nu pentru infrastructura este o tara de mana a doua. Trebuie sa ne revenim rapid", declara seful statului.