Tanarul care, duminica dupa-amiaza, a intrat cu masina pe pista Aeroportului Caransebes in timpul unui concurs de motociclism si a lovit patru persoane din public a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, de magistratii Judecatoriei Resita, informeaza Mediafax.

Tanarul Cristian Ungur a fost prezentat, luni dupa-amiaza, Judecatoriei Resita cu propunerea de arestare preventiva, dupa ce a fost audiat si duminica de catre politistii de la Caransebes, cat si de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Caransebes.

Avocatul acestuia, Gheorghe Ciulei, a declarat, imediat dupa pronuntarea hotararii magistratilor, ca va ataca decizia cu recurs.

Ciulei a spus ca se astepta la decizia de luni a judecatorilor, data fiind expunerea mediatica excesiva a acestui caz.

Avocatul a anuntat ca va cere "o reconstituire" a celor intamplate duminica la cursa de motociclism viteza de la Caransebes. In plus, el va solicita si audierea unor noi martori alesi dintre spectatorii cursei de duminica, atii decat cei raniti de clientul sau.

"Starea clientului meu este buna. Este constient de ce-a facut, s-a limpezit din bautura", a spus avocatul Gheorghe Ciulei.

In incheierea declaratiei date presei la iesirea din sala de judecata, Ciulei a criticat modul in care media a prezentat cazul clientului sau, precum si mai multi invitati ai posturilor de stiri care au emis opinii in legatura cu evenimentul de duminica.

Cristian Alexandru Ungur a fost retinut, duminica, pentru vatamare corporala grava (o fapta), loviri sau alte violente (trei fapte), conducere a unui autoturism avand o imbibatie alcoolica in sange mai mare de 0,80 miligrame la mie si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, dupa ce, in jurul orei 15.00, tanarul, aflat la volanul unui autoturism Alfa Romeo, a patruns pe pista de avion din cadrul Aeroportului Caransebes, unde se desfasura un concurs de motociclism, si a lovit patru persoane care au suferit leziuni pentru a caror vindecare sunt necesare de la cinci pana la o suta de zile.

Dupa incident, tanarul a parasit in mare viteza incinta aeroportului si s-a indreptat spre o localitate din imediata apropiere a acestuia. Ulterior, insa, acesta s-a prezentat la Politie, arata sursa citata.

Tanarului i-au fost recoltate probe biologice, rezultatele acestora, date publicitatii luni, aratand ca acesta avea o alcoolemie de peste doi la mie la momentul evenimentului.