Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la Iasi, ca in acest an au fost reduse in sistemul 88.067 de posturi, dintre care 14.462 erau posturi vacante, iar 73.605 reprezentau posturi ocupate. El a adaugat ca pentru o parte dintre aceste posturi, procedurile de disponibilizare sunt in derulare. Emil Boc a mai adaugat ca "vin vremuri care nu sunt usoare pentru tara si cu consecinte dureroase pentru foarte multi dintre noi".

"Pentru toate aceste disponibilizari exista acte normative, iar in unele situatii procedurile sunt in derulare. Rezultatele muncii noastre de acum se vor vedea in 2011 si 2012. E un bilant de etapa, suntem in grafic, dar procesul continua. In fiecare domeniu de activitate vor ramane atatia oameni cat va fi nevoie", a afirmat premierul, citat de Mediafax.

"Aceasta este cheia procesului de restructurare, si anume ramanerea la slujba a celor competenti, iar ceilalti sa-si gaseasca alt loc de munca", a adaugat Emil Boc.

Emil Boc a spus ca angajatii disponibilizati au posibilitatea sa se recalifice profesional sau sa-si gaseasca o slujba din cele 10.000 de locuri de munca vacante existente la nivel national. Potrivit acestuia, Guvernul va sprijini mediul privat pentru a putea absorbi forta de munca disponibilizata din sistemul bugetar.

"Vor veni si sunt in derulare proceduri de restructurare, de disponibilizare a personalului bugetar, cu alte cuvinte, vremuri care nu sunt usoare pentru tara si cu consecinte dureroase pentru foarte multi dintre noi. Aceste masuri sunt mai necesare acestei tari pentru a insanatosi si functionarea sistemului bugetar si functionarea tarii, in ansamblu, si a statului, in totalitate. Este exact ca la medic: cand ai o boala, trebuie sa intervii cu un medicament care nu are un gust bun, dar iti asigura sanatatea pe termen mediu si lung", a incheiat primul ministru, potrivit Agerpres.