Meteorologii au emis sambata o atentionare cod galben de ploi si vijelii pentru 26 de judete din nord, centru si sud valabila intre orele 11.00 si 23.00. Totodata in Muntenia, Moldova si Dobrogea temperaturile pot ajunge la 37 de grade iar indicele de confort termic va depasi pragul critic.

Atentionare ANMFoto: ANM

"In Maramures, Transilvania, nordul Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei si vestul Munteniei, precum si in zona de munte, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si izolat grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi si in regiunile estice si sud-estice, dar pe spatii mai restranse.

Astazi 7 august, in cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei si in Dobrogea, vremea va fi caniculara dupa-amiaza, cand indicele de confort termic ITU va depasi pragul critic de 80. In aceste regiuni temperaturile maxime vor atinge local 35 de grade si izolat 36...37 de grade.

Maine, duminica 8 august, vremea caniculara se va mentine in sud-est, unde se vor mai inregistra 35...36 de grade", se mai arata in avertizarea ANM.