Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului precizeaza, vineri, intr-un comunicat, ca, pentru organizarea evenimentului de lansare a brandului turistic al Romaniei la Shanghai, a semnat un contract cu firma Beijing Taihe Xinzheng Guanggao Youxian Gongsi/Kontrast Advertising, iar aceasta nu are subcontractori. Precizarile vin la o zi dupa ce Financiarul a scris ca Ministerul Dezvoltarii si Turismului ar fi incredintat organizarea acestui eveniment lui Giovanni Francesco, logodnicul Ioanei Basescu, fiica cea mare a sefului statului.

Financiarul a sustinut ca o parte dintre artistii care au participat la eveniment ar fi recunoscut ca au semnat contracte cu o firma care ii apartine lui Giovanni Francesco.

"In urma unor afirmatii eronate aparute in mass-media centrala referitoare la organizarea evenimentului de lansare a brandului turistic al Romaniei la Shanghai, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului face urmatoarele pracizari: Pentru organizarea evenimentului de lansare a brandului de turism al Romaniei la Shanghai, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a incheiat un contract cu firma Beijing Taihe Xinzheng Guanggao Youxian Gongsi/Kontrast Advertising, iar aceasta nu are subcontractori", se arata in comunicatul remis HotNews.ro.

"Evenimentul de la Shanghai a constat in realizarea de articole promotionale, creatia si productia de costume, decorarea locatiei, butaforie, mix-uri sonore cu compozitie sunete, inchiriere de costume mitologice si onorarii pentru artisti. In vederea organizarii acestui eveniment, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului nu a incheiat contracte cu alte persoane fizice sau juridice, iar aparitia oricaror altor informatii de acest gen este nefondata", mai precizeaza Ministerul Dezvoltarii si Turismului.