Administratia Nationala de Meteorologiea emis, vineri, o atentionare meteorologica de cod galben pentru jumatatea de vest a tarii. In intervalul 6 august, ora 15-7august, ora 20, aici se vor inregistra ploi torentiale, intensificari ale vantului si grindina.​

Avertizare meteoFoto: ANM

ANM precizeaza ca din partea a doua a zilei de 6 august pana in seara de 7 august instabilitatea atmosferica va fi accentuata in regiunile din jumatatea de vest a tarii, unde vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 25...30 l/mp si izolat - in special in Banat si Oltenia - 60...70 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi si in celelalte zone, dar pe spatii mai restranse.

In zilele de 6 si 7 august, in cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei si in Dobrogea continentala, vremea va fi calduroasa, caniculara in orele dupa-amiezelor, cand indicele de confort termic ITU va depasi pragul critic de 80. In aceste regiuni temperaturile maxime vor atinge local 35 de grade si izolat 36...37 de grade.

Explicatie Cod galben: Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.