Angajatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) vor putea opri soferii in trafic in timpul controalelor pentru combaterea evaziunii fiscale si vor putea dirija circulatia cu ajutorul semnalelor luminoase si al amplificatoarelor de voce, conform unui proiect legislativ al MAI, informeaza Mediafax.

Proiectul de HG pentru modificarea si completarea regulamentului privind circulatia pe drumurile publice, supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) pana in 13 august, aduce schimbari in cazul a doua articole ale precedentei legislatii.

Astfel, articolul 89 modificat prevede, la litera b indice 1, ca angajatii ANAF pot opri participantii la trafic, in cazul in care efectueaza controale specifice pentru combaterea evaziunii fiscale.

A doua prevedere modificata este articolul 92, care permite inspectorilor fiscali sa instaleze si sa foloseasca semnale luminoase, bastoane reflectorizante, girofaruri si amplificatoare de voce pe masinile de serviciu, pentru a transmite diverse indicatii sau pentru a opri conducatorii auto.