Meteorologii au emis, marti seara, o noua atentionare cod galben de canicula si disconfort termic, valabila pentru intreaga zi de miercuri, 4 august. Vor fi afectate 16 judete din estul si sud-estul tarii, precum si Capitala.

Atentionare meteo 4 augustFoto: ANM

Administratia Nationala de Meteorologie informeaza ca, miercuri, vremea se va mentine calduroasa, caniculara in cursul dupa-amiezei in cea mai mare parte a Moldovei, a Munteniei si in partea continentala a Dobrogei, unde si indicele de confort termic ITU va atinge si depasi pragul critic de 80. In aceste regiuni temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 de grade si izolat 36...37.

ANM precizeaza totodata ca, incepand din a doua parte a noptii de marti spre miercuri, dar mai ales pe parcursul zilei de miercuri, 4 august, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat si vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie si izolat caderi de grindina in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei si in zona de munte. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 40 l/mp.

Explicatie COD GALBEN: Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.