Reprezentantii FMI se vor intalni, din nou, marti, cu premierul Emil Boc, si apoi cu o delegatie a PNL. Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, intalnirea cu primul ministru va incepe la ora 9.30. Luni, delegatia FMI a discutat cu expertii BNR aspecte privind politica monetara, inflatie si evaziune fiscala - care vor fi incluse in scrisoarea suplimentara de intentie, pe care autoritatile romane o vor trimite conducerii de la Washington a FMI.

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene se afla in perioada 26 iulie - 4 august la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului cu Romania, care va evalua modul in care tara noastra a indeplinit criteriile de performana stabilite pentru finele lunii iunie si in cadrul careia se discuta si despre un nou set de prognoze macroeconomice.

In urma incheierii acestei revizuiri, Consiliul Director al FMI ar trebui sa aprobe, luna viitoare, eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut, in valoare de peste 900 milioane de euro.