Ambasada SUA a anuntat ca un nou grup de voluntari ai Corpului Pacii isi incepe misiunea in Romania. Vineri, 6 august, va avea loc ceremonia de depunere a juramantului de catre 44 de Voluntari ai Corpului Pacii (VCP), in prezenta Ambasadorului Statelor Unite ale Americii, Mark Gitenstein. Prin aceasta ceremonie, voluntarii isi vor incepe misiunea de 2 ani in Romania.

Misiunea diplomatica a SUA a precizat ca in ultimele 11 saptamani, voluntarii s-au aflat la Targoviste pentru a urma cursuri intensive de limba romana, de cultura si istorie a Romaniei, precum si metodica. In timpul sesiunii de pregatire, voluntarii au fost gazduiti de familii de romani.

Corpul Pacii Romania a luat fiinta in 1991, la cererea Guvernului Romaniei. In prezent, 81 de voluntari lucreaza in toate cele 41 de judete. De la inceputul programului in Romania, un numar de peste 1000 de voluntari au sprijinit patru tipuri de program: predarea limbii engleze ca limba straina, dezvoltarea economica a comunitatii, dezvoltarea institutionala si managementul si educatia in domeniul mediului inconjurator

Corpul Pacii Romania se axeaza pe nevoile prioritare identificate de organizatii din Romania, trimitand voluntari americani calificati in aceste organizatii, pe o perioada de doi ani, pentru a le ajuta sa-si indeplineasca scopurile.

Voluntarii si angajatii Corpului Pacii coopereaza cu partenerii locali pentru a facilita schimbul de idei, abilitati si experienta intre cele doua state, ceea ce conduce la dezvoltarea personala si profesionala a tuturor partilor implicate.

Organizatia Corpul Pacii a fost creata in 1961 de presedintele John F. Kennedy, pentru promovarea pacii si a prieteniei, prin punerea la dispozitie a unor voluntari americani care sa contribuie la dezvoltarea sociala, economica si umana a tarilor-gazda in care isi desfasoara activitatea. Peste 180.000 de americani au lucrat in cadrul Corpului Pacii in 134 de tari.