Proprietatea pe care printul Charles al Marii Britanii o are in localitatea covasneana Valea Zalanului, comuna Malnas, a fost afectata de ploile torentiale care s-au abatut asupra zonei in ultimele 24 de ore, transmite Agerpres. Mai multe gospodarii din localitate au fost si ele afectate, iar Valea Zalanului este partial izolata.

Primarul comunei Malnas, Jozsef Kasleder, a declarat ca viitura a traversat curtea casei printului Charles, dar apa nu a patruns in niciuna dintre cladirile aflate in incinta. Casa pe care printul a achizitionat-o in urma cu cativa ani se afla la capatul satului Valea Zalanului si are o vechime de peste 100 de ani.

Kasleder a afirmat ca localitatea Valea Zalanului este partial izolata, deoarece apele au distrus un pod care facea legatura cu Aita Seaca. De asemenea, viitura a distrus, pe o portiune de 4 km, drumul DC 44 care leaga Valea Zalanului de Malnas Bai.

Printul Charles a efectuat, in ultimii ani, opt vizite in Romania, fiind preocupat de conservarea monumentelor istorice, indeosebi a celor din Transilvania. Ultima vizita a printului in judetul Covasna a avut loc in luna mai a anului trecut.