Ancheta la Serviciul de Ambulanta din Capitala, dupa ce o femeie in varsta de 37 de ani cazuta pe strada duminica, dupa ce i s-a facut rau, a asteptat mai bine de o ora sosirea Salvarii, anunta Antena 3. Ambulanta a ajuns la fata locului, potrivit martorilor, dupa mai mult de o ora de cand fusese solicitata (desi Serviciul de Ambulanta sustine ca intarzierea ar fi fost de 40 de minute), iar din echipa nu facea parte niciun medic, ci doar un asistent.

Incidentul s-a petrecut duminica, in jurul orelor 19:00, pe strada Elena Vacarescu din Bucuresti, iar martorii au sunat imediat la numarul de urgenta 112.

Reprezentantii Serviciului de Ambulanta sustin ca situatia este cauzata de numarul redus de medici. La randul sau, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a explicat, la Antena 3, ca in acest caz nu se impunea neaparat trimiterea unui medic pe ambulanta, in conditiile in care pacienta prezenta semne de lipotimie, dar era constienta.

Raed Arafat a admis, insa, ca ambulanta nu trebuia sa intarzie, iar in cazul in care numarul masinilor de salvare era insuficient, Serviciul de Ambulanta ar fi trebuit sa apeleze la pompieri, pentru o masina care sa o transporte pe pacienta la spital, in conditiile in care femeia "era cazuta in strada, era urgenta de gradul I".

Potrivit lui Raed Arafat, rezultatele anchetei in acezat caz sunt asteptate in urmatoarele doua zile.

  • Serviciul de Ambulanta: Informatiile prezentate in mass-media, incorecte

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov a demarat ancheta, "cu toate ca informatiile prezentate in unele structuri ale mass-mediei sunt incorecte", subliniind totodata ca presa si institutiile ierarhic superioare vor fi informate in legatura cu rezultatele, la finalul acesteia.

Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, Alis Grasu, a declarat, citata in comunicat, ca institutia regreta disfunctionalitatea aparuta, precizand totodata ca se fac toate eforturile pentru cresterea calitatii serviciilor oferite, in ciuda dificultatilor cu care se confrunta intregul sistem sanitar din Romania.

"Dorim sa fim prezentati opiniei publice cu aceeasi obiectivitate si corectitudine care ni se cer si noua", a declarat managerul Serviciului de Ambulanta, in comunicatul in care se precizeaza ca nu a fost vorba despre

un caz de deces, pacienta parasind Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Floreasca la scurt timp dupa ce a ajuns la unitatea medicala.