Un sfert dintre dosarele de asigurare a venitului minim garantat controlate de catre autoritati au fost suspendate sau anulate, dupa ce s-a constatat ca beneficiarii nu aveau dreptul sa primeasca acest sprijin. Alte cateva mii de dosare pentru indemnizatii de handicap si pensii de invaliditate au fost anulate, arata datele prezentate duminica, la videoconferinta cu prefectii de la Palatul Victoria, de ministrul Muncii, Mihai Seitan, potrivit Mediafax.

Mihai Seitan a anuntat ca autoritatile au verificat pana in prezent aproximativ 50% dintre dosarele in baza carora este asigurat venitul minim garantat, control in urma caruia s-a impus suspendarea sau anularea a 24% dintre aceste dosare, incheiate cu persoane care nu aveau dreptul sa primeasca acest sprijin.

Ministrul a aratat ca exista localitati in judetele Bacau, Prahova, Timis si Prahova in care au fost anulate toate dosarele incheiate pentru venitul minim garantat, numarul acestora ridicandu-se la peste 10.000 persoane.

In cazul indemnizatiilor pentru handicap, din cele peste 40.000 dosare verificate au fost suspendate circa 6.000 dosare, din cauza suspiciunilor de frauda, urmand sa fie aplicate si "sanctiuni juridice si penale", in aceste cazuri.

Ministrul Muncii a mai precizat ca au fost verificate si 39.000 dosare pentru pensii de invaliditate, 3.200 dintre acestea fiind anulate.