Frontul National din Franta, de extrema dreapta, considera ca declaratiile lui Nicolas Sarkozy referitoare la expulzarea efectiva si definitiva a delincventilor straini nu fac decat sa confirme tezele pe care partidul le apara de 30 de ani, relateaza Le Monde.

Vicepresedintele Frontului National, Marine Le Pen, afirma ca "propunerile presedintelui Republicii, care recurge la o noua gesticulatie estivala, nu au decat un singur merit, acela de a confirma oficial caracterul criminogen al anumitor imigranti, adevar pentru care Frontul National este persecutat de trei decenii".

Marine Le Pen il "someaza" pe seful statului sa-si transpuna in practica declaratiile si sa treaca la "expulzari sistematice, efective si definitive ale delincventilor straini", "decretand un moratoriu imediat asupra imigratiei si printr-o reforma profunda a codului nationalitatii", se arata intr-un comunicat al partidului.

Frontul National mai sustine ca Sarkozy este "cuprins de ameteala in fata degradarii securitatii, pe care nu o mai stapaneste".

Vineri, cu ocazia instalarii in functie a noului prefect de Isere, presedintele si-a anuntat intentia de a apara nationalitatea franceza de orice persoana de origine straina care pune in pericol, in mod voluntar, viata unui reprezentant al autoritatii publice.