Sase persoane, printre care si doi copii, au fost intepate in ultimele 24 de ore de pestele numit popular "dragonul de mare" si au primit ingrijiri medicale de la echipele SMURD Constanta. Joi dimineata, pana la ora 11.00, echipajele SMURD au acordat ajutor medical de urgenta pentru sase persoane, patru aflate in statiunea Mamaia, una in Neptun si alta in statiunea Saturn, anunta Mediafax.

Mai multi turisti aflati pe litoral au ajuns, si zilele trecute, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, dupa ce au fost intepati de pestele care face parte dintr-o specie numita popular "dragon de mare".

Directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Liliana Tuta, a precizat, marti, ca, in cazul in care nu se iau masurile necesare, pacientul intepat de aceasta specie de peste poate face soc anafilactic si, in unele cazuri mai grave, asociat cu alte boli, acesta poate chiar deceda. Medicii constanteni s-au confruntat si in anii trecuti cu astfel de cazuri.

Dragonul de mare (trachinus draco) traieste pe fundul nisipos al marii, in apropierea tarmului si, de multe ori, pescarii il prind accidental cu momelile folosite la guvide. Este un peste foarte periculos, din cauza ca la inotatoarea dorsala are tepi veninosi, a caror intepatura este extrem de periculoasa.