Misiunea israeliana in Romania a recuperat miercuri toate cadavrele de la locul prabusirii elicopterului israelian in zona Fundata - Zarnesti, in Muntii Bucegi, a declarat o sursa militara, iar trupurile celor sase soldati israelieni vor fi repatriate joi, informeaza presa din Israel, citata de Mediafax.

Potrivit site-ului Ynetnews.com, cateva dintre trupurile recuperate se afla deja la laboratorul de medicina legala din Brasov.

In prezent, expertii incep operatiunile pentru identificarea cadavrelor, precizeaza cotidianul The Jerusalem Post, in editia electronica.

Delegatia israeliana este formata din experti legisti si membri ai rabinatului militar, care sunt echipati cu dosarele celor sase militari, ce includ amprente digitale si dentare si alte semne de identificare, care pot fi folosite la confirmarea identitatii lor.

Potrivit The Jerusalem Post, armata israeliana va organiza joi o ceremonie la baza aeriana Boboc, in timpul careia sicriele militarilor vor fi urcate la bordul unui avion de transport de tip Hercules, cu care vor fi duse in Israel.

MApN a anuntat, luni seara, ca un elicopter israelian de tip CH 53 a pierdut legatura radio cu centrul de Raportare Control al exercitiului aerian, ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizata din aer in zona Fundata - Zarnesti. La bordul elicopterului se aflau sase militari israelieni si un militar roman. Potrivit MApN, in urma producerii catastrofei aeriene de luni, din judetul Brasov, echipele de cautare-salvare nu au gasit supravietuitori.