Doua angajate, o gestionara si seful bufetului de la sediul Guvernului, au fost sanctionate cu avertisment scris pentru o lipsa in gestiune de 4,69 de lei, potrivit unui comunicat al Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Aceasta este singura abatere constatata in urma unei anchete interne realizata de Sucursala de Reprezentare si Protocol Trimuf din cadrul RA-APPS. In urma anchetei nu au fost descoperite alte elemente legate de o presupusa evaziune fiscala. Ancheta a fost demarata ca urmare a sesizarii unui jurnalist de televiziune care reclama faptul ca pe 27 iulie, la punctul de desfacere destinat ziaristilor acreditati la Palatul Victoria, nu i s-a eliberat bon fiscal.

Potrivit RA-APPS, nu se elibereaza bonuri fiscale deoarece nu este un buget de sine statator cu gestiune proprie. "SRP Trimf a infiintat spatiul de desfacere denumit "bufet ziaristi", nu ca un bufet de sine statator, ci functionand ca subgestiune in cadrul "bufetului complex Palat Victoria", explica RA-APPS. Bufetul complex Victoria deserveste personalul din Palatul Victoria si este dotat cu casa de marcat fiscalizata.

Pentru sumele incasate din valorificarea marfurilor se emite bon fiscal la sfarsitul zilei, cand banii incasati sunt predati pe baza unui borderou gestionarei principale din cadrul bufetului, care detine intreaga gestiune. Comisia de ancheta a descoperit pentru data de 27 iulie o diferenta de 4,69 de lei, suma fiind "imputata pe loc lucratorului gestionar la subgestiunea spatiu de desfacere bufet ziaristi si achitata la casierie conform chitantei 6991/2010. Pentru suma de 240 de lei incasata din vanzarea marfurilor la data de 27 iulie a fost emis bon fiscal cu numarul 0046/2010", mai precizeaza RA-APPS. In urma acestor deficiente, doua angajate au fost sanctionate cu avertisment scris.