Conflictul din Cogealac dintre reprezentantii primariei, localnici si angajatii unei firme de paza a societatii care amplaseaza centrale eoliene a fost surprins de o camera de filmat. Imaginile au fost realizate de reprezentantii companiei CEZ care se ocupa de constructia parcului eolian de la Cogealac. HotNews.ro va prezinta filmul integral realizat de reprezentantul CEZ. In aceste imagini se poate vedea clar ca localnicii s-au folosit in confruntarea cu cei de la firma de paza si de un buldozer. Un alt aspect care atrage atentia este ca Politia a fost prezenta si a asistat la conflictul dintre cei care asigurau securitatea la parcul eolian, localnici si reprezentantii primariei.

CogealacFoto: HotNews.ro

Cinci persoane au fost ranite, luni, in localitatea Cogealac din judetul Constanta, fiind impuscate cu gloante de cauciuc, in urma unui conflict intre primar si localnici, pe de o parte, si angajatii unei firme de paza a societatii care amplaseaza centrale eoliene.

Potrivit comisarului sef Adrian Rapotan, adjunct sef in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta, luni, in jurul orei 13.00, primarul din localitatea Cogealac, Hristu Cati, si cateva zeci de persoane au mers la societatea care se ocupa cu realizarea unui parc eolian in comuna pentru a o amenda. Acestia nu au fost lasati sa treaca gardul societatii, pe motiv ca este proprietate privata.

UPDATE: Primarul din Cogealac si alti 5 localnici au fost retinuti pentru 24 h si sunt audiati de procurori, potrivit Mediafax.