Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza cetatenii romani, care doresc sa calatoreasca in Republica Elena in perioada urmatoare cu autoturismul personal, ca exista probleme in legatura cu aprovizionarea cu combustibil la majoritatea statiilor de benzina din aceasta tara.

"Sincopele in aprovizionarea cu benzina, care sunt consecinta declansarii grevei transportatorilor de marfa de luni, au dus la formarea de cozi foarte mari la statiile de benzina.

Sindicatul transportatorilor de marfa din Republica Elena a anuntat ca nu va renunta la masura de protest pana cand revendicarile sale nu sunt rezolvate", se arata intr-un comunicat MAE.

In acest context exista riscul aparitiei unor perturbari in aprovizionarea cu marfa a magazinelor care asigura bunurile de larg consum pentru populatie, precum si riscul blocarii circulatiei ferry-boat-urilor spre insule.

In acelasi timp, proprietarii de statii de benzina au anuntat intentia de a intra in greva generala incepand cu ziua de marti, in semn de protest fata de intentiile guvernului elen cu privire la infiintarea si functionarea statiilor de benzina.

Totodata, MAE mai atrage atentia cetatenilor romani care calatoresc in Republica Elena ca exista posibilitatea unor masuri de protest spontane.

Astfel, in cursul zilei de luni, transportatorii au blocat autostrada care face legatura intre Atena si Lammia, conducatorii auto fiind obligati sa urmeze rute ocolitoare.

De asemenea, sindicatul controlorilor de trafic a decis sa continue protestul sub forma grevei japoneze, fapt ce a condus pana in prezent la intarzierea tuturor zborurilor pe aeroportul international din Atena.

Pentru a nu fi expusi situatiilor neplacute in cadrul deplasarii in Grecia, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa se informeze in prealabil asupra functionarii transportului aerian, maritim si feroviar.

In acest sens, poate fi contactata Ambasada Romaniei la Atena si, respectiv, Consulatul General al Romaniei de la Salonic.