Ambasada Statului Israel la Bucuresti a afirmat marti ca "este alaturi de familiile celor 6 militari israelieni si a celei a militarului roman, care se aflau la bordul elicopterului israelian CH 53, prabusit in timpul efectuarii unui exercitiu aerian romano-israelian, in zona Fundata – Zarnesti". Reactia ambasadei a venit dupa ce, luni, un elicopter israelian de transport s-a prabusit in munti, toate cele sapte persoane aflate la bord pierzandu-si viata.

Iata restul comunicatului misiunii diplomatice a Statului Israel:

"Ambasada Israelului foloseste acest prilej pentru a multumi Presedintelui Romaniei, Domnul Traian Basescu si autoritatilor militare si civile din Romania pentru sprijinul acordat pe parcursul intregii operatiuni.

Totodata, Ambasada multumeste si isi exprima aprecierile pentru inaltul profesionalism dovedit de armata romana, echipele de salvamontisti, jandarmi montani, vanatori de munte, echipele SMURD, al tuturor celor prezenti, in efortul de a localiza epava elicopterului cat si militarii disparuti.

In zona in care a avut loc accidentul aviatic, se afla deja oficiali ai Ambasadei Israelului la Bucuresti, respectiv ambasadorul David Oren, consulul Israelului, ataşatul militar, precum si alti funcţionari israelieni.

Cu acest prilej, Ambasadorul Oren David a multumit la randul lui tuturor autoritatilor romane pentru felul prompt si eficient in care s-a actionat si a adaugat: “Doresc sa-mi exprim recunostinta pentru solidaritatea de care au dat dovada autoritatile romane in aceste momente tragice pentru cele doua tari”.