Echipele de jandarmi, vanatori de munte si salvamontisti au ajuns, marti dimineata, la locul prabusirii elicopterului militar si au securizat zona. Seful Salvamont Romania, Mircea Opris, a declarat la Realitatea TV ca epava elicopterului se afla la peste 2100 m altitudine. "Aeronava s-a facut praf, sunt bucati pe o portiune foarte mare. Am gasit mai multe cadavre, dar nu va pot spune cu exactitate numarul lor" - a adaugat Opris.

UPDATE Opris a declarat in jurul pranzului ca echipele incearca sa ancoreze epava, pentru ca aceasta sa nu faca alte victime.

El a mai precizat ca "anchetatorii au survolat zona in care s-a prabusit elicopterul, vizibilitatea deocamdata este buna, dar vremea se poate schimba".

Potrivit agentiilor de stiri, care citeaza surse oficiale, la fata locului s-au deplasat si ambasadorul David Oren, consulul general al Israelului, Lili Ben Harosh, atasatul militar Shlomi Cohen, precum si functionari din cadrul ambasadei. Zona in care s-a prabusit elicopterul este greu accesibila.

In jurul pranzului, este asteptata sa ajunga la locul in care se afla acum epava si o delegatie de specialisti israelieni. Operatiunile de cautare-salvare au fost reluate marti, dupa ce conditiile meteo nefavorabile au dus la sistarea acestora in timpul noptii.

Elicopterul s-a prabusit, luni dupa-amaiza, in apropierea localitatii brasovene Fundata; aparatul avea la bord sase militari evrei si unul roman.