Peste 100 de case si anexe gospodaresti din localitatea Slatina Timis, judetul Caras Severin, au fost inundate, sambata seara, in urma unei ploi torentiale, informeaza Agerpres.

Sambata seara, drumul judetean 608 C a fost blocat, in dreptul localitatii Bucosnita, iar pe drumul E 70 s-a circulat pe o singura banda, pe raza localitatii Sadova Veche.

La Bucosnita, 40 de case au fost inundate, iar una a cazut peste o masina.

Si DJ 582, intre Slatina Timis si Brebu Nou, a fost blocat, precum si drumul care leaga localitatile Belobresca si Divici, din cauza copacilor cazuti de pe versanti.

La Oravita, acoperisul Bisericii greco-catolice a luat fost, dupa un trasnet.

In municipiul Caransebes, 15 strazi au fost inundate, iar in satul Golet, apartinand de comuna Bucosnita, 150 de case si anexe gospodaresti, beciuri si curti.

Zece ciclisti au fost cautati in zona Garana - Semenic, insa, in cele din urma, au anuntat ca au ajuns intr-un sat, fiind in afara oricarui pericol.

Alti doi turisti erau cautati insa sambata seara de echipele Salvamont, in zona Cheile Carasului, a precizat seful Serviciului Salvamont din Consiliul Judetean Caras-Severin.

Avertizarea de inundatii, instituita de hidrologi pentru raurile din vestul tarii, este valabila pana luni, la ora 10:00.

Bazinele hidrografice afectate sunt cele ale raurilor Tisa, Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Mures, Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Arges, Ialomita.