Ecaterina Gaman, cea mai in varsta femeie din Romania, a implinit, sambata, 106 ani, transmite Agepres. "Mama Caterina", cum este cunoscuta femeia, s-a nascut la 24 iulie 1904 in localitatea Beceni (jud. Buzau), a trait sub patru regi, a cunoscut ambele conflagratii mondiale, dar si perioada comunista cand a ramas fara pamant.

Astazi, Ecaterina Gaman locuieste in Vintila-Voda.

Femeia s-a casatorit la 19 ani si a nascut 11 copii, din care au trait sapte. Sase dintre copiii batranei, patru fete si doi baieti, sunt in viata. Cel mai in varsta dintre ei, al doilea baiat, a implinit 82 de ani. Ea mai are multi nepoti si stranepoti, precum si un stra-stranepot in varsta de 15 ani.

Ecaterina Gaman "nu a avut o viata fericita, bunicul era petrolist si pleca mult timp de acasa. In 1941 a fost incorporat si a luptat pe front. Timp de doi ani si jumatate nu a avut nicio informatie de la el. In 1965, a ramas vadana si a ramas cu bucuria de a-si vedea copii realizati", a declarat Ion Gegea, unul din nepotii sai.

Barbatul a spus ca, pana la varsta de 105 ani, mama Caterina nu a mers la spital si toti copiii i-a nascut acasa cu moasa din sat.

Anul trecut insa, femeia a facut ulcer perforat si era gata sa moara, fiind operata de urgenta la spitalul din Buzau.

Dupa operatie " ne-am trezit ca nu putem sa-i facem actele de externare, caci sistemul informatic nu permitea preluarea datelor persoanelor cu varste compuse din trei cifre. Toti medicii au ras cand in memoria computerului a fost trecuta noua varsta a pacientei operate, cinci ani", a afirmat Gegea.