Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) va propune inlocuirea masurii diminuarii salariilor individuale pentru personalul bugetar cu diminuarea fondului total de salarii, a declarat, sambata, presedintele UNPR, Marian Sarbu.

El a sustinut ca o astfel de masura, pentru care exista deja un acord cu organizatiile sindicale, ar fi "mult mai dreapta".

"Am vrea, cel putin incepand cu 1 ianuarie 2011, diminuarile acestea sa nu se mai faca pe salariale individuale ale personalului bugetar, ci pe fondul total de salarii. Orice forma de restructurare reprezinta un act de management. Se poate negocia cu organizatiile sindicale din fiecare domeniu felul in care se vor face aceste restructurari, dar ele nu trebuie sa mai afecteze diminuarea salariilor individuale pentru ca au un efect negativ in ceea ce priveste performanta la locul de munca, performantele individuale si, in final, cele ale institutiei la care se refera restructurarea respectiva", a explicat Marian Sarbu, citat de Agerpres.

El sustine ca o astfel de masura urmeaza a fi discutata cu partenerii din coalitia guvernamentala.