Guvernul a decis comasarea prin fuziune a Directiilor judetene pentru tineret si sport si a celor din Bucuresti, opertiune ce va conduce la disponibilizari de personal in aceste institutii, anunta Mediafax. Executivul a adoptat, recent, o ordonanta de urgenta in acest sens.

"In termen de 60 zile de la data infiintarii directiilor judetene pentru sport si tineret si a Directiei pentru Sport si Tineret a municipiului Bucuresti se vor definitiva masurile de reducere a numarului de personal, in limitele stabilite prin hotarare a Guvernului si conform noilor state de functii. Incetarea raporturilor de munca sau de serviciu ale personalului, ca urmare a reorganizarii, se face cu respectarea procedurilor legale aplicabile categoriei de personal din care face parte si a prevederilor legale privind protectia sociala", prevede o ordonanta de urgenta adoptata recent de Executiv.

Organizarea si functionarea, numarul de posturi, precum si atributiile structurilor rezultate din reorganizarea prin comasare urmeaza sa fie reglementate, in termen de 15 zile, prin hotarare a Guvernului, act normativ care va reglementa si situatia patrimoniului institutiilor desfiintate.

Conducerea directiilor judetene pentru sport si tineret, respectiv a Directiei pentru Sport si Tineret a municipiului Bucuresti va fi asigurata de un director executiv prin ordin al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret.

Ordinanta de urgenta mai stabileste ca personalul directiilor pentru sport si tineret este format din functionari publici si personal contractual.