Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a cerut, vineri, Directiilor de sanatate publica si serviciilor de ambulanta din intreaga tara sa lucreze la capacitate maxima in perioada cu temperaturi caniculare. Echipajele serviciilor de ambulanta vor fi in alerta, iar acolo unde numarul solicitarilor este in crestere, acestea vor fi suplimentate, in timp ce Directiile de sanatate publica trebuie sa colaboreze cu autoritatile locale pentru amenajarea punctelor de asistenta a populatiei in caz de nevoie, informeaza Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat.

Cseke Attila a solicitat personalului din aceste structuri sa ia masuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Unitatile de primiri urgente au fost atentionate sa asigure numarul optim de personal si cantitatea de medicamente necesare in tratamentul afectiunilor specifice caniculei.

Pentru prevenirea incidentelor in aceasta perioada cu temperaturi extreme, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00, sa consume multe lichide, fructe si legume si sa evite consumul bauturilor alcoolice sau al celor puternic cofeinizate.

Meteorologii au emis, joi, o informare de caldura si disconfort termic pentru intreaga tara in zilele de joi si vineri, avertizand ca in cele doua zile, maximele termice vor atinge valori de 35-36 de grade.

Joi si vineri vremea va fi calduroasa in toate regiunile, iar in orele dupa-amiezelor indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80 de unitati in zonele de campie si local si in restul teritoriului, potrivit ANM. Pe arii restranse, temperatura aerului va avea valori maxime de pana la 35-36 de grade in vestul, sudul si estul tarii.