Dan Diaconescu

Dan Diaconescu

Foto: Agerpres

Patronul OTV Dan Diaconescu a declarat la iesirea din sediul DNA ca procurorii i-au prelungit interdictia de a parasi tara pentru ca si-ar fi manifestat public dezacordul fata de acuzatiile care i se aduc, informeaza Mediafax.

Dan Diaconescu a fost convocat, joi dupa-amiaza, de procurorii DNA la sediul Directiei unde i s-a adus la cunostinta ca interdictia impusa lui, pe parcursul urmaririi penale, respectiv cea de a parasi tara a fost prelungita.

Avocatul sau, Ovidiu Budusan, a spus ca va contesta la instanta masura luata, joi, de procurorul Gheorghe Bocsan.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au cerut Judecatoriei sectorului 1 a Capitalei sa prelungeasca interdictiile impuse de instanta la eliberarea patronului OTV, insa avocatii lui Dan Diaconescu au ridicat o exceptie, aratand ca exista chiar un recurs in interesul legii prin care se stabileste ca o astfel de interdictie este prelungita de procuror.

Astfel, instanta a respins, luni, cererea DNA ca inadmisibila, in practica judiciara aceste prelungiri fiind dispuse direct de procuror.

Solutia poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

In 23 iunie, realizatorii OTV Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati pentru santaj, insa in 25 iunie, Tribunalul Bucuresti, judecand contestatia celor doi realizatori TV, a decis punerea in libertate a lui Dan Diaconescu, dar mentinerea in arest preventiv a lui Doru Parv.

Lui Dan Diaconescu i s-au impus o serie de interdictii, inclusiv de a vorbi pe postul de televiziune despre caz.