Un candidat la admitere la Facultatea de Litere si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava, in varsta de 70 de ani, a cerut scutire la plata taxei de inscriere motivand ca este orfan de ambii parinti, cererea fiindu-i aprobata, relateaza Mediafax.

Rectorul Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava, prof.univ.dr ing. Adrian Graur, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca pentru anul universitar 2010 - 2011 sunt propuse 48 de specializari pentru studiile universitare de licenta, cu forma de invatamant la zi, cu 936 de locuri finantate de la buget, din care zece sunt alocate candidatilor de etnie rroma, iar 2.028 de locuri sunt cu taxa. Graur a spus ca numarul candidatilor inscrisi pentru studiile de licenta in aceasta sesiune este de 2.672. Examenul de admitere are loc joi.

El a precizat ca un candidat in varsta de 70 de ani care s-a inscris la examenul de admitere de la Facultatea de Litere si Stiinte ale Comunicarii a solicitat scutirea de la plata a taxei de inscriere motivand ca este orfan de ambii parinti, iar cererea i-a fost aprobata.

"Omul are dreptate", a spus Graur.

Printre categoriile de candidati scutiti de la plata taxei de inscriere la admitere in Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava se numara si orfanii de ambii parinti, scutirea facandu-se numai pe baza actelor doveditoare din care sa rezulte ca fac parte din aceasta categorie, iar facilitatea este acordata doar pentru un singur domeniu din cele pentru care a optat candidatul.