Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) si Directia Generala Anticoruptie (DGA) nu vor mai face parte din aparatul central al Ministerului Administratiei si Internelor, potrivit unei hotarari adoptate de Guvern, a anuntat ministrul Vasile Blaga.

De asemenea, in urma reorganizarilor, a fost separata Directia de Audit de Directia de Control din MAI.

"Era o constructie ilogica, pana la urma si Directia de Control trebuie auditata si, dupa discutii inclusiv cu Curtea de Conturi, am infiintat aceasta Directie de Audit", a spus Vasile Blaga, citat de Agerpres.

Totodata, s-au comasat directiile pentru relatiile cu prefecturile si Directia pentru Servicii Publice Deconcentrate intr-una singura.

Guvernul a aprobat disponibilizarea a 1.330 de persoane de la Ministerul Administratiei si Internelor, a mai anuntat ministrul Vasile Blaga. "S-a redus numarul total de posturi din Aparatul Central al ministerului de la 2.919 la 1.249, deci o diminuare de 1.670. Din totalul de 1.670 de posturi reduse, sunt 1.332 incadrate", a spus Blaga. Din totalul functiilor desfiintate, 150 erau de conducere.