Guvernul a aprobat disponibilizarea a 3.175 de persoane din structura Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precum si a unitatilor din subordine, a declarat ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru. Potrivit acestuia, in urma disponibilizarilor se vor face economii anuale de 127 milioane lei la bugetul de stat.

"In urma restructurarii, din 12.728 de posturi care sunt in prezent in minister si in unitatile subordonate, s-au redus 3.866 de posturi, din care 691 sunt vacante, iar 3.175 sunt ocupate de personal care va fi disponibilizat. In urma restructurarii, vor mai ramane 9.251 de persoane in structura ministerului si a unitatilor deconcentrate", a declarat Mihail Dumitru, la finalul sedintei Executivului.

Ministrul a mai precizat ca, in urma restructurarii si reorganizarii ministerului si a autoritatilor din subordine, plata rentei viagere, efectuata pana in prezent de catre Agentia Domeniilor Statului (ADS), va fi efectuata de la 1 ianuarie 2011 de catre Agentia de Plati. ADS va efectua numai plata pentru persoanele care detin carnet de rentier pana in prezent.