Guvernul a adoptat o Hotarare potrivit careia pensiile speciale ale senatorilor, deputatilor si functionarilor publici parlamentari vor fi recalculate pana la 1 septembrie 2010, a declarat premierul Emil Boc. De asemenea, pensiile militarilor si politistilor vor fi recalculate pana la 1 ianuarie 2011. Astfel, 6.250 de pensionari din randul parlamentarilor, sistemul aeronautic civil, dar si alte categorii vor primi pensii recalculate de la 1 septembrie 2010. De la 1 ianaurie 2011 vor primi pensii recalculate 168.000 de persoane care au lucrat in armata, in politie si in sistemul administratiei penitenciarelor.

Pe langa pensiile parlamentarilor si persoanelor care au lucrat in sistemul aeronautic, vor mai fi recalculate pana la 1 septembrie si pensiile personalului diplomatic si consular, pensiile de serviciu ale personalului Curtii de Conturi, pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea.

"Suntem la un pas de aplicarea legii privind recalcularea pensiilor speciale, dupa ce am aprobat Hotararile de Guvern privind metodologia de calcul. Astfel, pana la 1 septembrie vor fi recalculate si apoi diminuate 6.250 de pensii ale senatorilor, deputatilor si functionarilor parlamentari (...)Pensiile militare vor fi recalculate pana la finalul anului, pentru ca noul nivel sa fie aplicat incepand cu 1 ianuarie 2011", a declarat Emil Boc. Potrivit acestuia, pensiile sub 3.000 lei nu vor fi afectate