Guvernul Romaniei a adoptat in sedinta de miercuri la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, hotararea privind aprobarea unui ajutor acordat Republicii Moldova, constand in principalele materiale de constructii pentru refacerea a 1000 de case afectate de calamitatile naturale din anul 2010.

"Achizitionarea materialelor de constructii si transportul acestora se vor face in mod centralizat prin Agentia Nationala pentru Locuinte. Lista materialelor necesare a fost stabilita pe baza unui proiect tehnic, aprobat de MDRT, care va fi pus la dispozitia Ministerului Constructiilor si Dezvoltarii Regionale din Republica Moldova, cu titlu gratuit", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Sprijinul oferit Republicii Moldova de catre Guvernul Romaniei, in spirit de solidaritate, vine ca urmare a inundatiilor catastrofale care au afectat tara vecina in anul 2010, producand pagube insemnate si solicitand eforturi financiare sustinute pentru reconstructia caselor si pentru refacerea infrastructurii, se precizeaza in finalul comunicatului de presa.